Navigatie
  • Shop
  • Reisloket

Inloggen | Aanmelden

WaarBenJij.nu

Maak gratis jouw reisdagboek aan! Gratis aanmelden

Maak gratis jouw reisdagboek aan!

watch introductie videotjes

manonribbers

Nu in:

Was in:

Blijf op de hoogte

• Meld je aan voor de mailinglijst
  • RSS-feed
  • Bel Manon via Hallo Buitenland.nl

Recente reisverslagen

• 11-04-2018 Feestend door ... (1)
  • 02-04-2018 Manon in de jungle (0)
  • 18-03-2018 Op de slowboat en ... (2)
  • 06-03-2018 Hoogste berg, ... (3)
  • 25-02-2018 Fietsen met een ... (2)

Statistieken

Dit dagboek is 3085 keer bekeken

Voorbereid op reis? check reisloket

prev next
365 Vaccineren

Reisverslag Eerste dag Thailand

Toon op kaart

10 januari 2018 | Door: Manon Ribbers

Aantal keer bekeken 379   Aantal reacties 12   Bangkok, Thailand
a A

Eerste dag Thailand

Wat een dag!! Ik heb gezegd dat ik per week een verhaal zou schrijven over mijn avonturen aan de andere kant van de wereld. Nu moet ik toch ergens beginnen, en daarom leek het mij een leuk idee om mijn eerste dag zo even met jullie te delen, (tenminste mijn dag zit er al bijna op).
Gisteren afscheid genomen op Schiphol in Nederland. Daarna ben ik met doodsangsten het vliegtuig in gegaan. Ik hou namelijk echt totaal niet van vliegen. Ik was daarom ook heel erg blij dat ik geland was kan ik je vertellen. Ik had een overstap in Zurich en moest eenmaal daar aangekomen naar gate E lopen om bij de volgende vlucht aan te kunnen komen. Wat een gedoe was dat.. en dan zeggen ze dat Schiphol groot is. Nou, daar hebben ze geen metro die je naar de gate moet brengen.
Om te vieren dat ik de vlucht had overleefd en de gate had gevonden op eigen houtje heb ik mezelf maar beloond met een overheerlijk biertje. Het was tenslotte net 12.00 uur geweest.. en zeg eerlijk, wat moet je dan doen als je de komende 8 maanden niets hoeft.
Hierna was het alweer snel tijd om het vliegtuig van Thai airways in te gaan. Wat een groot bakbeest! 3 rijen met ieders drie stoelen, en gigantisch lang. Alle stewards en stewardessen waren al helemaal in klederdracht, leuk om te zien. Onderweg heb ik de twee kingsman films gekeken en heerlijk gegeten. De gin tonic was aan boord ook erg goed!
En toen na 3 uur in het vliegtuig was ik het al wel weer zat. Ik wilde eigenlijk lopen, maar dat is ook zo gek. dus ik bleef maar zitten. Slapen ging ook niet echt goed en alles ging zeer doen...moest gelijk denken aan hoe lange mensen zo'n vlucht kunnen overleven.
Aangekomen in Thailand moest ik mij eerst een weg banen tussen alle onleesbare bordjes en hordes mensen bij de paspoort controle, de ene zat al vol en dan wordt je dus gewoon naar de volgende gestuurd.. lekker dan. Tas ophalen, geld wisselen en hup naar een taxi. Voordat ik überhaupt een taxi kon instappen moest ik een kaartje trekken, met een nummertje voor naar welke taxi ik mocht lopen. Dit deed ik dus ook netjes, aangekomen bij de taxi die ik had toegewezen gekregen, baadde ik al in het zweet. Een spijkerbroek en trui aan en twee onhandige tassen meezeulen naar de andere kant van de taxiplaats is in Thailand met 26 graden geen aanrader. Ik had ook de slimste taxichauffeur ever.. hij wist niet waar hij heen moest en kende het adres niet wat ik hem had gegeven. Top! Hij moest zijn hotspot aanzetten zodat ik op google maps kon zoeken waar hij moest zijn, maaar we hebben het beide gehaald.
In het hotel aangekomen ben ik als een blok in slaap gevallen. Nadat ik wakker werd heb ik om 4 uur lokale tijd al gelijk een training bij de gym meegedaan. Het toffe was dat ze onder de indruk waren van mijn skills. Ik moest gelijk meesparren. naeen aantal rondjes heb ik gezegd dat ik stopte, ik had niks meer gegeten nadat ik het vliegtuig uit was en wilde niet gelijk flauw vallen, dat is een slechte binnenkomer. Ze waren erg begaan en zeiden dat ze het snapte. Kreeg wel te horen dat ik morgen om 8.30 klaar moest staan om te hardlopen. Na het hardlopen zou dan de training zijn en dan om 3 uur zou de middag training zijn. Copy that, i'll be there!
De training zelf was vandaag rustig, moest om mijn gemak laten zien wat ik kon en werd uitgehoord over wat ik allemaal al had gedaan. Tijdens de training contact gelegd met twee anderen die daar trainen vanuit andere landen. Een vrouw uit Nieuw-Zeeland en een jongen uit Amerika. We spraken af om in de avond met z'n allen wat te eten. De jongen zit er al 6 weken en weet al het een en ander.
Het leuke aan Thailand is dat je heerlijk kunt eten (lees rijst kip,komkommer, groenten) voor noppes. Met drinken erbij waren we omgerekend rond de 10 euro kwijt totaal.
Na het heerlijke eerste avondmaal ben ik terug gegaan naar mijn hotel kamer. Ik heb daar een airco, groot bed en een mooie tv. Even mijn natte sportkleren wassen en dan mijzelf mentaal voorbereiden op het hardlopen van morgenochtend hahaha. Wordt grappig..

Next week another story to tell!!

Reageren

• SAM_3530

Ga naar het overzicht

Reacties (12)

10 januari 2018 15:03 | Door: Reina

Super gaaf zo je eerste dag en erg spannend allemaal! Maar dat ze onder de indruk waren verbaasd me niks hahaha je bent n topper ! Ben benieuwd naar je volgende vehalen ! Maak er n mooie tijd van dikke knuf
Xx reina

10 januari 2018 15:13 | Door: Ivo

Chickie baast nu al in Thailand!!

10 januari 2018 15:59 | Door: Jacqueline

Hey, Manon.

Al wel veel op app gehoord en net even app gebeld. Toch weer meer gelezen wat je hebt meegemaakt.
Top!!! We horen elkaar.

Mama

10 januari 2018 16:04 | Door: Angela

De eerste dag.....
En dan al trainen!!!!
Super wijfie ......en laat ze daar maar een poepie ruiken!

10 januari 2018 18:34 | Door: Max

Super gaaf!
Ik ga je volgen!

10 januari 2018 20:14 | Door: Maud

Hoi Manon, Super leuk geschreven, succes met het sporten, en vooral Thais leren

10 januari 2018 21:59 | Door: Betsie

Leuk Manon

Al een leuke dag gehad, wij gaan je volgen
Liefs Karel en Betsiexx

10 januari 2018 23:26 | Door: Sham

Ik heb het eindelijk gelezen

10 januari 2018 23:28 | Door: Sham

Ah wauw. Dat dingen heeft de rest van mijn reactie niet geplaatst.. Maar heel veel succes morgen! Xx

11 januari 2018 16:55 | Door: Marina

Heel veel plezier. Bangkok is al super gaaf.

12 januari 2018 18:36 | Door: Trix

Super gaaf om je eerste verslag te lezen
Leuk om te zien dat je goed bent
aangekomen en dat je hotel bevalt!!
Geniet van je ervaringen !!
Kijk uit naar je volgende verslagen

18 januari 2018 17:36 | Door: Danielle

Heyy Manon,
Nog maar 1 verslag geschreven? Druk, druk, druk met trainen.
Had je vorige week zaterdag ochtend al even gesproken, snapte niet
waar dat knopje op snapchat voor was haha. Was leuk even te kletsen !
Nou, ik zie je op snapchat / facebook / insta. Have fun en geniet ervan.
Dikke kus van ons XXX